Meillä nypitään näyttelykoiria, mutta kunnostellaan myös ne leikattavat kotikoirat

Koiria on tullut nypittyä jo liki 30 vuotta. Ensimmäisen koirani (alla) trimmasi ammattitrimmaaja, mutta jo muutaman vuoden päästä koiramäärän lisääntyessä oli pakko opetella tekemään homma itse. Muuten olisi ollut opiskelijalle liian iso kustannus, kun kuitenkin jostain syystä alettiin heti käydä  näyttelyissä. Ensimmäisellä koirallani oli lyhyesti luonnehdittuna kinkkinen karva, mutta Tini-vainaa oli hyvä opettaja: opin operoimaan sen kanssa niin, että tämäkin silkkijalkainen haukku tuli aikanaan valioksi.

tini

Lisäksi opin, että turkki on aika tärkeä asia. Niin tärkeä, että turkkeja täytyy huoltaa ja hyvää kannattaa tavoitella, koska pehmeäkarvainen koira ei nauti elämästään Suomen talvessa. Ei myöskään sen omistaja. Eikä paljon kyllä kesälläkään.

Omassa koirankasvatuksessa turkkiasioiden huomioiminen ja ahkera trimmaaminen on tuottanut huippuhienoja tuloksia. Jopa BIS-voittoja kovissa kisoissa ja suurissa näyttelyissä. Alla komeillaan parhaana kasvattajaryhmänä Turussa vuonna 2012. (Juu, ylihintaisten muovinauhanpätkien ja halpatuontiruusukkeiden perässä on juostu jo vuodesta 1983 ja niitä on jaeltu myös itse jo toistakymmentä vuotta. Pöhlö harrastus, mutta toisaalta, ihmiset harrastavat myös eukonkantoa, pitsinnypläystä ja asuntonäytöissä käymistä ja jotkut jopa niinkin vaarallista lajia kuin urheilua.)

turku_slide

Kun terrierin nostaa pöydältä, se oikein hyppii ja iloitsee uudesta kevyestä olostaan, mutta ihan samalla tavalla tavalliset kotikoirat nauttivat, kun ne pääsevät eroon takuista ja takiaisista ja saavat liikkua pesun jälkeen vapaasti ilman kiristävää tunnetta ihossa. Ja olla puhdas ja kuiva!

Parantaa muuten ihmeesti mielialaa, kun näkee tyytyväisen ja iloisen hoidetun koiran! Että ikään kuin siivoton ja likainen karvakaveri symboloisi kokonaisuudessaan elämänhallinnan astetta. Kerralla kohti ylevämpiä sfäärejä – koira pesuun ja trimmiin! Suosittelemme.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna